ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών online;

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την Massimodutti.com, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών:

Email: {Email}
Tηλέφωνο: {Telefono}
Φαξ:{fax}

Το ωράριο εξυπηρέτησης πελατών είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή {Horario}.

Σε ποιες χώρες μπορούν να γίνουν αγορές online;

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να κάνετε αγορές στις εξής χώρες: Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, România, Ελβετία, Καναδάς, Ρωσία & Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε πόσες γλώσσες μπορεί να γίνει πλοήγηση;

Η Massimodutti.com είναι διαθέσιμη στα Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Πολωνικά, român, Ιταλικά, Ρωσικά & Ελληνικά.

Οι τιμές του online καταστήματος είναι ίδιες με τις τιμές των φυσικών καταστημάτων Massimo Dutti;

Ναι. Η περίοδος & οι τιμές των εκπτώσεων της ιστοσελίδας θα συμπίπτουν με αυτές των φυσικών καταστημάτων Massimo Dutti.

Γίνεται ανεφοδιασμός των ειδών με την ένδειξη "Εξαντλήθηκε";

Όταν ένα είδος έχει εξαντληθεί, προσπαθούμε να κάνουμε ανεφοδιασμό το συντομότερο δυνατό. Αν δεν υπάρχουν αποθέματα, το αποσύρουμε από την ιστοσελίδα.

Υπάρχουν ειδικές προσφορές στο κατάστημα online;

Όχι, δεν διαθέτουμε ειδικές προσφορές σε είδη του online καταστήματος.

Πώς μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα ενός συγκεκριμένου μοντέλου;

Αν το είδος που επιθυμείτε να αγοράσετε δεν εμφανίζεται με την ένδειξη "Εξαντλήθηκε", αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμο προς αγορά. Τα μη διαθέσιμα μεγέθη ενός είδους εμφανίζονται με σκίαση γκρίζου χρώματος & δεν είναι επιλέξιμα. Όταν το είδος έχει εξαντληθεί, το αποσύρουμε από την ιστοσελίδα μας.

Θα λάβω το ίδιο προϊόν που βλέπω στη φωτογραφία;

Ναι, εκτός από τις περιπτώσεις που ένα συγκεκριμένο είδος έχει κατασκευαστεί με χειροτεχνικές διαδικασίες (βούρτσισμα, εμπότισμα με λίπος, κέρωμα, πάλιωμα, κλπ.), οι οποίες μπορεί να επιφέρουν ελάχιστες διαφορές.

Μπορώ να λαμβάνω στο e-mail μου πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία νέα & τις προσφορές της Massimo Dutti;

Ναι, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter της Massimodutti.com, μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες με τα τελευταία νέα, το LookBook και τις εκδηλώσεις, καθώς και τις προσφορές της Massimo Dutti.

Μπορώ να μάθω σε ποια κατάσταση βρίσκεται η παραγγελία μου;

Ναι, μεταβαίνοντας στο τμήμα Πραγματοποιημένες παραγγελίες του λογαριασμού σας, μπορείτε να μάθετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η παραγγελία σας οποιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση που κάνατε μια αγορά μέσω της επιλογής της αγοράς ως επισκέπτης, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παραγγελία σας χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο που σας αναφέραμε στο επιβεβαιωτικό μας e-mail. Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με την παράδοση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών τηλεφωνώντας στο {Telefono} ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης {Email}

Μπορώ να διαγράψω κάποιο είδος από το καλάθι αγορών μου;

Ναι, μπορείτε να διαγράψετε από το καλάθι αγορών το(τα) είδος(η) που δεν επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε ολοκληρώσει την παραγγελία σας.

Μπορώ να αλλάξω την παραγγελία μου;

Ναι, μπορείτε να αλλάξετε την παραγγελία σας με την προϋπόθεση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ναι, μπορείτε να αλλάξετε την παραγγελία σας με την προϋπόθεση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αν θέλετε να την τροποποιήσετε αφού έχει επιβεβαιωθεί, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ενότητας "Φόρμα επικοινωνίας" της ιστοσελίδας μας, ή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών καλώντας στο {Telefono} ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης {Email}. Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη ότι οι τροποποιήσεις είναι δυνατές με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνουν το αρχικό ποσό.

Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου;

Για οποιαδήποτε σχετική ερώτηση, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών καλώντας στο {Telefono} ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης {Email}.

Τι πρέπει να κάνω αν λάβω ένα λάθος είδος;

Αν, κατ' εξαίρεση, παραλάβετε ένα είδος που δεν έχετε παραγγείλει, μπορείτε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Γι' αυτό, σας παραπέμπουμε στην πολιτική επιστροφών & αλλαγών και στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Μπορώ να ακυρώσω την εγγραφή μου στο Newsletter της Massimo Dutti;

Ναι, μεταβαίνοντας στην ενότητα "Newsletter", μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο Newsletter της Massimodutti.com.

Μπορώ να ανακτήσω τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασής μου;

Ναι, μεταβαίνοντας στην ενότητα "Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης", θα μπορείτε να ζητήσετε την ανάκτηση του ξεχασμένου σας κωδικού πρόσβασης. Αφού δρομολογηθεί το αίτημά σας, θα λάβετε ένα e-mail με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.


ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ